Hírek
Soul Eater
Soul Eater részek az oldalon.
2011-06-04 11:08:02
Naruto
Naruto 1. évad a weboldalon.
2011-06-04 11:01:28
Naruto képgaléria
Látógató számláló

Bleach

Történet:

A történet középpontjában Kurosagi Ichigo áll, aki egy "hétköznapi" 15 éves középiskolás tanuló, akinek az eredeti hajszíne narancssárga, és amióta csak az eszét tudja, látja a szellemeket. Persze ez nem csak az ő egyedüli tulajdonsága, mert a családjában szinte mindenki látja, vagy érzékeli őket. De mindközül Ichigo látja őket a legtisztábban, és érzékeli őket. Kiéve az apja (Isshin), mert ő semmilyen formában nem érzékeli a szellemeket. Ezért hihetlenül irigy is fiára. Icihgo idősebbik húga (Karin) igaz látja őket, de csak homályosan. És mindezek ellenére mégsem hisz a szellemekben...
A bonyodalom ott kezdődik, hogy egy furcsa szellem megjelenik, ami még kicsit sem hasonlít a hagyományos szellemekre. Ezeket "Hollow"-nak hívják, és ők a gonoszok, akik emberi lelkekkel táplálkoznak, hogy enyhítsék fájdalmukat. Nem elég, hogy itt van ez a rém, de még egy titokzatos "szamuráj lány" is feltűnik Ichigo szobájában még aznap este. A lány egy Shinigami, azaz lélekvadász, igazi neve pedig Kuchiki Rukia. Célja az, hogy a Hollow-kat megtisztítsa bűneiktől (azaz a fejüket meg kell semmisíteni), és elküldje őket a Soul Society-be (Lélek Városa). Ez persze a jámbor szellemekre is igaz, de őket nem kell megtisztíani, nekik csak egy pecsét kell a homlokukra...
Az igazi baj már csak akkor következik be, mikor a nap elején látott Hollow megtámadja Ichigo családját. A harcban Rukia megsebesül, és hogy megmentse Ichigot, átadja neki az ereje felét. Ami persze nem úgy sül el ahogy kellene. Mert Ichigo tudtán kívül, a Shinigami összes erejét elvette, így az nem tud visszatérni a Lélek Városába.
Ezek után már mindenki elkezdheti kitalálni milyen folytatása van az egésznek. Azaz Ichigo átvállalja ideiglenesen a Shnigami munkát, és közben éli a saját kis életét.

A Bleach nagy előnye, hogy nagyon vicces, és komoly is tud lenni egyszerre. Én legalább is a mangán és az animén egyaránt nagyon-nagyokat tudtam nevetni, a harc jeleneteknél pedig izgultam egész végig, hogy vajon mi lesz ennek a vége, mert bizony nem mindig egyértelmű. Ezzel azt el is felejthetjük, hogy jön az ellenség, majd főhősünk az utolsó pillanatban mindig győz. Itt bizony Ichigo is sokszor bajban lesz, és csak nagy küzdelmek árán tud majd győzni.
Az animáció a kornak és a mai divatnak teljesen megfelel. Gyors, tiszta és szép színes. A hangokat is csak dícsérni lehet, mert tényleg elsőosztályúak, akárcsak a zene. Minden ritmus, és dal teljesen illett az animében a helyzethez.
A karakterek kidolgozottsága kellően mély, mert minden karakteről minden lényeges dolgot megutudunk az idő folyásával.
Summa-summarum, a Bleach egy nagy esélyekkel induló fiatal sorozat. És nem is hiába! Mivel mindaz aki könnyed és vicces, vagy kicsit komolyabb és akciódús szórakozásra vágyik, megtalálja a számítását a Blech-ben.